Ágoston mindennapjai

Ágoston boldog mindennapjai képekkel és videókkal.

Ágoston három éves lesz

Lilypie Third Birthday tickers

Utolsó kommentek

  • Dujv: Gyönyörűűűűűűűűű még mindig! De legjobban a "garázdálkodás" utáni képek tetszenek! :o)))))))))))))... (2010.03.24. 11:59) Friss képek a majdnem egyévesről
  • Bambi1978: mintha csak Bennyről írtál volna, nálunk is ugyanez megy... :) (2010.03.17. 21:12) Hiszti-Pisti és a számítógép
  • Dujv: Hehe... éppen UGYANILYEN bilit vettünk tegnap délután Pannának!!! :o))) Majd ma kipróbáljuk a dolg... (2010.02.02. 07:36) Cím nélkül
  • Dujv: :o)))) Nincs hari!!! De tényleg ne parázz, lehet Ágos előbb fog járni, és majd onnan megy vissza m... (2009.12.09. 09:29) Kúszni vagy nem kúszni
  • Utolsó 20

Naptár

Zenéink

Némó nyomában

2009.12.12. 10:18 - vinczeo

Amikor Ágoston még csak "terv" volt, Apának és Anyának már akkor határozott elképzelései voltak a születendő gyermek tévézési szokásainak kialakításáról. Egész egyszerűen annyi volt, hogy nem fog a gyerek tévézni. Ezt többé kevésbé tartjuk is.

Be kell vallanom viszont, és lehet hogy ez az én "gyengeségem", hogy néha tényleg egyszerűbb és energiakímélőbb a gyereket beültetni a TV elé :-((. Természetesen akkor is igyekszem/szünk gondosan összeválogatott műsorral szórakoztatni. Apája pl. olyan zenei DVD-t vett neki pár hete amin Vivaldi, Bach és Handel egy-egy híres darabjait adják elő a zenészek korhű hangszerekkel és ruhákban korhű tánc kíséretében. Nahát ez Ágostonnak nagyon tetszik. Tátott szájjal figyeli.

Pont a tegnapi, pénteki nap is igen zűrösre sikeredett munka fronton így bekapcsolásra került a DVD, a műsor pedig a Némó nyomában című igen látványos Disney produkció. Ágostonak ez is nagyon tetszett, főleg a cápák (???), mert azoknál kurjongatott mindig. Kisebb nagyobb figyelemingadozással végig is nézte. Én igyekeztem az erőszakos részeket tekerni mert azért még az ilyen, gyerekeknek szánt rajzfilmbe is be-be sikeredik egy kis brutalitás.

Ami viszont a témával kapcsolatban elgondolkodtat, hogy azok a gyerekek, akik úgy nőnek fel, hogy gyakorlatilag egész nap szól melletük a TV, nem foglalkoznak vele. Ezt a múltkor figyeltem meg, amikor átmentünk a szomszéd kislányhoz játszani, aki 1 hónappal fiatalabb Ágostonnal. Náluk valószínűleg sokszor van bekapcsolva a TV mert Grétit abszolut nem érdekli.

Szóval akkor mi a jobb? Az, ha nem hagyjuk a gyereknek hogy tévézzen, vagy az ha hagyjuk? Ez megint egy olyan neveléselméleti kérdés amire nincsen egyértelmű válasz. Nyílván sok felesleges élménytől kíméljük meg a gyereket ha csak olyan dolgokat néz ami neki való és az is nyílvánvaló hogy nem lehet 100%-ig kiiktatni az életéből a szerkezetet. Én úgy érzem, annyit tehetünk, hogy tartjuk magunkat ahhoz az irányhoz, hogy csak gondosan összeválogatott anyag elé ültetjük le Ágostont. 

Körülbelül ilyen arcot vág Ágoston amikor tévézik:-))

A bejegyzés trackback címe:

https://agostoncsik.blog.hu/api/trackback/id/tr831592003

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása